ontgroening van het groene hart

Op uitnodiging van Stichting Groene Hart ben ik vandaag samen met vele politici uit Zuid-Holland en Utrecht én vertegenwoordigers van belangengroepen als Platform Hart voor Reeuwijk Bodegraven, St.Grote Polder ,Groene Hart e.d. op pad gegaan om de verrommeling van de Oude Rijnzone te aanschouwen.


Over elk gebied valt iets positiefs en minder positiefs te zeggen.
Moet de Oostvlietpolder een bedrijventerrein worden voor Leiden of een recreatiegebied voor Leiden en omgeving? Passen windturbines bij het Heinekenterrein vlakbij de Grote Polder of zou Heineken zich moeten richten op de productie van biogas?
Om het dichter bij Gouda te houden: Moet Vergeer Kaas in Reeuwijk dorp zich klaar maken voor enorme uitbreiding of mogelijke verplaatsing?


Van Leiden tot Woerden heeft Stichting Groene Hart de dilemma's uitstekend geschilderd. Voor de provincie is het van groot belang om goede verantwoorde keuzes te maken samen met gemeenten en belangengroepen. Voor mij is het einde verrommeling en einde ontgroening.

1 opmerking:

  1. De gemeenteraad van Reeuwijk had nog een ander alternatief voor Vergeer, met een tunnel naar het bedrijventerrein Zoutman.

    BeantwoordenVerwijderen