donderdag 3 maart 2011

Geen provincie , wel Gouda?

Na een intensieve campagne wil je graag succes op je inzet. Dat geldt voor elke  persoon en elke partij. Jammer als je nu zelf en je partij degene zijn die de inzet niet beloond zien. Gisteravond zag ik na een half uur , rond 22.00 uur ,al dat het niet goed ging met de ChristenUnie. Elke plaats verloor 30 - 50% van de stemmen. Liet het provinciaal overzicht eerst terugval van 4 naar 3 zien , later bleef het constant 2. Dan duurt de avond wel lang tot 1.00 uur. Ik ben benieuwd naar de mogelijke oorzaken van dit verlies. Veel zwevende kiezers naar het CDA of PVV ? Wordt ChristenUnie gezien als oppositiepartij die de val van het kabinet op het oog heeft?  

Vele mensen hebben mij over mijn politieke lot gebeld en aangesproken . Super,deze  belangstelling. Afgelopen maandagavond had ik al de rust in me, dat ik elke uitslag zal accepteren.  Alhoewel ik teleurgesteld ben in de uitslag ,zal ik mij met nieuwe inzet  geven voor de stad Gouda. Daar valt genoeg te doen. Wat denkt u van de infrastructuur ( Joubertstraat , Burgemeester Jamessingel) , ontwikkeling rond het station, parkeergarages aan beide kanten van het spoor , bouw van Westergouwe, groen houden van Oostpolder, faitradegemeente Gouda enz.enz. 
Mijn weblogs krijgen dan ook een andere kleur, van provincie naar de stad Gouda. Over de kleur kunt u twisten, maar het is wel de kleur van de ChristenUnie.
Mocht de provincie toch in het vizier komen , dan laat ik mij verrassen.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Gerard,
  We hadden gehoopt en verwacht en niet gekregen maar als we de moed en het geduld krijgen en de gezondheid en de kiezer stabiel op de Christen Unie blijft stemmen komt er tijd dat wij wel op de bankjes gaan zitten. Jammer dat het gedrag van de kiezers zo wordt beïnvloed en zeker de christenen dat ze snel worden afgeleid door de schreeuwers op de overspannen politieke markt. Moed verloren al verloren!! We moeten bidden en hopen dan komt onze tijd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerard, jammer dat het niet gelukt is. Ongetwijfeld komen er nieuwe kansen.
  Ook in Gouda valt er echter nog genoeg te doen.

  Groet Johan Veld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer voor je, en ook voor je beoogde opvolger Sieds Elze, dat het zo is gelopen. Nog een Gouds statenlid, en zeker iemand als jij die zich inzet voor groen, was heel erg welkom geweest.
  Goed om te lezen dat je ondanks deze domper nog genoeg ambities voor Gouda hebt!

  Hilde Niezen
  GroenLinks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Gerard,

  Jammer voor je dat het niet gelukt is. Er zullen zich ongetwijfeld weer nieuwe kansen voordoen. Ben blij dat je je voor Gouda blijft inzetten.

  Gerard Overkamp

  BeantwoordenVerwijderen