woensdag 23 maart 2011

NL DOET in de Krimpenerwaard


Vrijdag 18 en zaterdag 19 maart waren de dagen van de vrijwilligers. Vele mensen hebben zich ingezet om anderen te helpen. In Gouda is o.a .wethouder Marion Suiker op vrijdag 18 maart in touw geweest om het Inloophuis aan de Oosthaven een goede beurt te geven. Ik zal donderdagavond tijdens het ontmoetingsmaaltijd vanwege de anti-discriminatiedag zien of het echt schoon is.Ook op de zaterdag hebben velen hun handen uit de mouwen gestoken. Op de Bloemendaalseweg kon je aan de vlaggen van NL DOET zien, dat zowel op de kinderboerderij als op de zorgboerderij vrijwilligers hebben geholpen om omgeving en boerderij op te knappen.
Zelf ben ik met leden van de bijbelclub naar de zorgboerderij*  te Vlist gegaan om daar een aantal uren hard te werken.    Stichting Present * heeft ons weten te strikken voor een zware klus. Stenen rapen, harken, grond kruien, grind harken, erf schoon maken , verven e.d.
De ochtend werd geopend door de zeer gedreven intiatiefnemer van de zorgboerderij  Ben van der Vlist.
De wethouder van gemeente Stolwijk, Vlist en Haastrecht de heer L.F.M.Krouwers  gaf in zijn speech aan dat “vele handen licht werk maken”.
Dat hebben we gemerkt . Aan het eind van de dag was de schuur geschilderd, het hekwerk geplaatst , het voetbalterrein ontdaan van stenen en klaar gemaakt voor het gras in zaaien, nieuw grind op het erf e.d. Ook gaf de wethouder aan dat hij het fijn vond dat vele vrijwilligers  uit de regio zo betrokken raken op het wel en wee van de zorgboerderij in de Krimpenerwaard.
  Ik heb de heer Krouwers duidelijk gemaakt dat veel vrijwilligers uit Gouda kwamen en dat het goed zou zijn als de stad Gouda meer oog zou krijgen voor de Krimpenerwaard in haar totaliteit en andersom.
Ben van der Vlist gaf  aan vrijwilligers nodig te hebben voor de winkel met streekprodukten te Vlist. Zijn er geen Gouwenaars die daar kunnen helpen? Of is dat iets voor scholen in Gouda in het kader van stagelopen? Zodra de winkel met een eigen site komt zal ik daar melding van maken.
Mijn politieke wens om de contacten van stad en platteland te verstevigen kreeg in de Vlist een forse stimulans. Reden om met  wethouder L.F.M.Crouwers  eens om tafel te zitten en te inventariseren wat de Krimpenerwaard te bieden heeft voor Gouda.
Ik sta vooraan om volgend jaar weer in de Krimpenerwaard vrijwilligerswerk te doen, zeker als je het zonnetje en lekkere soep cadeau krijgt.
 

1 opmerking:

  1. Beste Gerard,

    Gelukkig gaat de provincie eens het platteland opzoeken. Weet je wat er speelt. Goed initiatief.
    De achterban zal er gelukkig mee zijn. Zoals je gisteren zei: De politiek moet dichtbij de kiezer worden gebracht. Moet door de anderen worden nagevolgd. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.

    BeantwoordenVerwijderen