vrijdag 18 maart 2011

Wordt Gouda ook een Fairtrade gemeente?


Fairtrade Gemeente Gouda
Het Fairtrade label

Als lid van de werkgroep Fairtrade plaats ik bewust deze reclame op mijn weblog. Gouda moet eind  2011 aan de eisen voldoen om een Fairtrade gemeente genoemd te worden.

(H)eerlijk ontbijten, lunchen en dineren!
In Gouda is de Fairtrade Gemeente campagne in volle gang. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een stad bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht, gekocht en gebruikt door supermarkten, kledingwinkels, kerken, verenigingen, scholen, bedrijven, de gemeente, consumenten, et cetera. U kunt ook meedoen! U kunt uw horecazaak bij klanten, werknemers en publiek profileren als fairtrade bedrijf, en tegelijkertijd werkt u mee aan economische bevordering in ontwikkelingslanden. In de campagne worden koplopers door ons regelmatig in het zonnetje gezet en krijgen deelnemers extra publiciteit middels een vermelding op onze website (in ontwikkeling) en een officiële erkenning in de vorm van een sticker. Kortom, een positief imago voor u en een betere toekomst voor de boer of producent!
Om als officiële deelnemer te worden bestempeld moet een café minimaal 2 fairtrade dranken aanbieden en dit tonen, en een restaurant 2 fairtrade dranken aanbieden en 2 fairtrade ingrediënten gebruiken en dit tonen.
Jeroen Hakker, restaurant Heinde & VerIn Gouda zijn al verschillende horecazaken te vinden die iets aan fairtrade doen: “Restaurant Heinde & Ver serveert gerechten bereid met streekproducten uit het Groene Hart, omdat er vele smakelijke producten te verkrijgen zijn uit de directe omgeving.
Jeroen Hakker, restaurant Heinde & Ver

Het is goed voor de lokale producenten en voor het milieu! Een aantal producten die niet lokaal verkrijgbaar zijn, zijn fairtrade. Ook de boeren in verre landen verdienen immers een eerlijke prijs voor hun heerlijke producten!” (Jeroen Hakker, Restaurant Heinde & Ver).
Wilt u ook meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne of heeft u vragen, neem dan contact met ons op.
Fairtrade Gemeente Gouda
Thirza Monster,
thirza.monster@gouda.nl / 06-28446512
Ruud Lambregts,
ruudlambregts@planet.nl / 06-12999882 / 0182-599301www.fairtradegemeenten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten