donderdag 10 maart 2011

Bewoners content met Naaierstraat !


In 2009 werden  de raadsleden  tijdens een rondje binnenstad door de bewoners  van  de Naaierstraat aangesproken. Zij wilden een straat gelijk aan  Achter de Vismarkt. “Wat hebben wij nu aan  raadsleden , bij  ambtenaren  vangen we continue bot.”  “Wat kunt u voor ons doen?”
Mijn reactie was simpel. “Stuur mij een mailtje en vervolgens zullen we samen zien wat mogelijk is. “
Dezelfde dag ontving is een mail en was een definitieve afspraak snel gemaakt.
Samen met de bewoners zijn de wensen in kaart gebracht. Te denken viel aan verbetering van het riool en daarbij wijziging van het straatprofiel zoals Achter de Vismarkt. Het eerste contact met de gebiedsambtenaar ( interim) liep vlot.  Erg betrokken en mede van overtuigd dat er wat moest gebeuren. Het resultaat was na enkele weken een rapport waarin vermeld werd dat met enkele wijzigingen het rioolprobleem ( overlast bij forse regenbui) zal kunnen worden opgelost. Jammer, dus geen totale vernieuwing van de straat. De bewoners legden zich er niet bij neer. Wat te doen met de breedte van de straat, wat  te doen met de parkeeroverlast?
Na gesprekken met twee verschillende ambtenaren en wethouder Ruwhof in 2010 is besloten de straat door middel van kleine ingrepen enigszins aan te passen. Op de foto kunt u dat goed zien.
Ik  heb de gesprekken met bewoners als super positief ervaren. Een grote betrokkenheid en een enorme drive van bewoners kan tot mooie resultaten leiden ondanks het beperkte budget van de gemeente.
Dit voorbeeld mag voor mij  herhaald worden. Joubertstraat?

1 opmerking:

 1. Beste Gerard,

  Bot vangen zit in m'n bloed blijkbaar.
  Als pseudo visserman vangen we aan de Kadebuurt/Noothoven van Goorstraat/ Z.Burgvlietkade, al jaren lang achter het net.
  Geen autoluw maken. We pleiten voor een richting verkeer, paaltjes die op gezette tijden omhoog/omlaag kunnen, verkeersbelemmerende objecten zoals aan de Krugerlaan , algehele afsluiting en je begrijpt het al !! Geen visje bij de ambtenarij te vangen. Zelfs geen botje.
  We moeten maar geduld hebben want de spoorlokatie biedt uitkomst. Jawel, alleen Multivastgoed plant een parkeergarage met als gevolg nog meer toevloed van auto's door de wijk. Er wordt geweldig meegedacht met de burgerij. Spreek me er niet van !!! Al jaren bezig om enige beweging in de vastgeroeste ambtenarij te krijgen. Mij en de omgeving is het nog niet gelukt. Misschien dat jij de reddende engel wordt, als dat zo is krijg je erkenning van mij als echte visserman.

  BeantwoordenVerwijderen