dinsdag 4 oktober 2011

Green Deal ook in Gouda?

De Rijksoverheid helpt burgers, bedrijven, organisaties of andere overheden bij het realiseren van lokale duurzame projecten die moeilijk van de grond komen. Bijvoorbeeld projecten voor energiebesparing of opwekking van duurzame energie. Ze doet dit door een Green Deal af te sluiten. Inmiddels zijn 59 van deze Green Deals getekend.
Gouda wil graag een duurzame stad worden. Ik ben benieuwd of er ook greendeals in Gouda afgesloten zijn. Mocht u het hebben vernomen dan hoor ik het graag.


Vanuit mijn kant wil ik wel twee ideeƫn lanceren:
1.       Gouda wil best investeren in led- verlichting. Helaas kost dat veel geld en dat heeft de gemeente niet. Zou het niet mogelijk zijn dat Philips gaat investeren en dat gemeente Gouda langzamerhand de investering gaat terug betalen ? De gemeente kan dat dan doen omdat de energiekosten van de openbare verlichting zullen dalen.
2.       Cyclus wordt gesponsord door vele gemeenten o.a. Gouda. Als Cyclus gaat verhuizen zou Cyclus meteen naast haar nieuwe vestiging een biogascentrale kunnen bouwen. Ook dit levert Gouda en andere gemeenten geld op.  Investeren en geld in energie terug ontvangen.
Wanneer zullen wij de eerste green-deal zien?
http://www.d-bv.nl/green-deal

1 opmerking:

  1. Beste Gerard,

    Als Philips deze investering wil doen, prima maar vastleggen dat de "deal/leasekosten " niet te hoog zijn en we stimuleren de Nederlandse economie hiermee wel er zijn buitenlandse bedrijven genoeg die dit mogelijk ook overwegen. Ik heb zelf ook sinds kort LED's heeft wel een andere verlichtings kleuring maar voor de energiebesparing en levensduur perfect.
    Dus voor duurzaamheid een 10 met stip.

    BeantwoordenVerwijderen