zaterdag 25 juni 2011

Gouda Waterstad onder handen van de aquapuncturist

“Het wordt tijd dat Gouda de kortzichtige ingreep van de  Havensluis in 1953 gaat herstellen. Vreemd dat daar 60 jaar over wordt gedaan “, aldus prof A. Heertje tijdens de     waterconferentie.
Het wordt tijd dit infarct op te heffen.
Wie zal dat betalen? De schitterende film “Van stiefkind tot troetelkind” maakt duidelijk dat Gouda Waterstad goud in handen heeft. Als het water weer gaat stromen krijgt Gouda zijn ziel terug.   
Terecht dat drs. M van Lier duidelijk maakt dat Gouda zich moet gaan vergelijken met plaatsen als Gorinchem en Deventer. Zorg dat het havenfront aan de Hollandse IJssel een nieuwe uitstraling krijgt. De foto op het pamflet van "Gouda sterk aan de IJssel "maakt dat duidelijk. Gouda is meer dan Zuidelijk Stationsgebied en binnenstad.

Dr. ir. Waterman geeft aan dat een verbinding van de Oude Rijn met de Lek een stimulans betekent voor toerisme en recreatie. Daarvoor zullen wel veel aquapuncten aangepakt moeten worden. Zijn lezing over Gouda als Waterstad in Zuid-Hollands en Europees perspectief geeft aan dat Holland t,o.v. Friesland op achterstand staat , terwijl Holland meer water heeft. Herontdek het water!
Dit gaat veel geld kosten. Prof.A.Heertje ziet kansen om de spaargelden van burgers te investeren in al die aquapuncten. Zou de prins van Oranje het voorbeeld kunnen geven?
Wethouder Daphne Bergman heeft gisteren duidelijk gemaakt dat de gemeente samen met locale partners zich blijvend wil inzetten om Gouda Waterstad te laten floreren. De na drie keer kapot geslagen champagnefles in de Donkere Sluis is daar het voorbeeld van…
Laat burgerinitiatieven niet verwateren ! Dank aan alle leden van het Gouds Watergilde , Platform binnenstad en historische vereniging “Die Gouwe” . Zij hebben Gouda weer op de kaart gebracht.
Komende jaren valt er nog veel te doen om het aan de wethouder aangeboden stappenplan te realiseren.


Getekend ambassadeur Gouda sterk aan de IJssel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten