woensdag 15 juni 2011

Geef de zonnewijzer nieuw leven!

Enkele jaren geleden hebben raadsleden een tocht door Gouda gemaakt om zonnewijzers te bekijken. Niet alleen om hun schoonheid te bezien maar ook om te zien of ze goed onderhouden worden. Met name de zonnewijzer Plesmanplein vroeg extra aandacht. Beloofd is om deze zonnewijzer goed te onderhouden. Wat schept nu mijn verbazing dat de zonnewijzer op de schroothoop terecht zal komen. De zonnewijzer zal vast enkele klappen hebben gekregen vanwege de wegwerkzaamheden op het Plesmanplein. Zal het echt fataal aflopen met de zonnewijzer?
Het opknappen gaat geld en tijd kosten. Wie zal dat betalen? Gemeente Gouda niet, zij heeft te weinig poen om zo iets te doen. Ik wil een pleidooi houden voor herstel.

Welke school, ID college of VMBOschool ( praktijk) wil de zonnewijzer bij wethouder Ruwhof ophalen en gratis opknappen? Het lijkt me een fantastisch project voor een school. Er is vast wel een deskundige die docent en leerlingen wil bijstaan. Het project hoeft niet met stel en sprong klaar te zijn. Het zou super zijn als het op het plein van het Huis van de Stad zou komen te staan.
                                                                               
                                                               
In de krant staat dat de zonnewijzer wacht op betere tijden dan uiteindelijk de milieustraat.

Welke school gaat die uitdaging aan?

                                                          

2 opmerkingen:

 1. Peter Schönfeld15 juni 2011 om 21:48

  Gerard,

  Misschien kunnen wijkteam Nieuwe Park dit samen met Het Segment opknappen en daarna plaatsen in ons park. Zal ik dat met het Segment bespreken?

  Met vriendelijke groeten,

  Peter Schönfeld

  Nieuwe Park

  PS: Leuk dat je gisteravond er bij kon zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Peter,

  Hartelijk dank voor je inzet. Het lijkt me goed om op korte termijn te zein wat Segment kan doen met de zonnewijzer.

  Mvg Gerard

  BeantwoordenVerwijderen