dinsdag 22 februari 2011

Gouda- Waddinxveen toch samen?


Een bezoek aan Waddinxveen als Gouwenaar lijkt erg gewaagd. Toch is het dat niet. De PCW fractie laat mij altijd eerst een bezoek brengen aan een of meerdere tuinbouwbedrijven. Met of zonder bloemen gewapend raak je onder de indruk van de geweldige innovaties van de bedrijven en ben je in voor een gesprek over Waddinxveen. Wanneer gaat Gouda profiteren van de warmte die de kassen over hebben? Over duurzaamheid gesproken.
Vervolgens gaat het gesprek over de eigenheid van Waddinxveen. Hoewel de grondslag van Waddinxveen soms sompig, venig is , is de PCW fractie ervan overtuigd dat haar wens voor blijvende zelfstandigheid gebaseerd is op solide gronden. Mevrouw Wientjes van Stichting zelfstandig  Waddinxveen onderstreept dat Waddinxveen al jaren zelfstandig uitstekend functioneert. Zij onderstreept de waarde van het referendum, want dan spreekt de bevolking en moet de provincie luisteren. Oh ,wat als Gouda ook een referendum gaat houden?Gouda is armlastig en heeft het rijke Waddinxveen nodig,aldus mevrouwWientjes. 

Ook de heer de Bas van de ondernemersvereniging geeft zijn verontrusting van mogelijke fusie met Gouda aan. Hoe staat het met de zondagsrust voor de ondernemers? Vele gefuseerde gemeenten accepteren juist deze verscheidenheid van gemeenten. Verder wil hij graag een gesprek met de wethouder economische zaken uit Gouda om informatie te krijgen over de plannen in de Goudse Poort(Green Real Estate) en het zuidelijk Stationsgebied. (Multivastgoed)

De ChristenUnie fractie Zuid-Holland zal alle gegevens rond de bestuurskracht van beide plaatsen moeten vernemen alvorens een standpunt in te nemen. Het is goed nu al in te zetten op een goede samenwerking. De foto hieronder laat dat zien. Het kan verkeren!
 Herman Timmermans  en Gerard Schotanus delen gezamenlijk folders uit op de Waddinxveense markt. Komt de fractie PCW ook folders uit delen in Gouda?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten