dinsdag 15 februari 2011

Afscheid en toekomst?

Samen met Anke Huisman- Mak ben ik vorige week woensdag naar Sarie Donk geweest om te spreken over o.a. het armoede beleid. Vorig jaar is het convenant armoedebeleid ondertekend door vele organisaties. De vraag is of het bij ondertekening is gebleven.  Vragen als: “ Hoe staat het met de begeleiding van Kwadraat van “oude klanten” , wie helpt Gouwenaars met het invullen van hun belastingpapieren, papieren voor de zorgverzekering e.d. , hoe staat het met de controle op cliënten van Promen die  een “baan “ hebben gekregen. Met deze vragen moeten wij aan de slag. Speelwinkel is ook werk aan de winkel.

Ook zijn we ‘s middags  naar de opening van Segment gegaan . Een schitterend gebouw, goed geoutilleerd , een lust voor leerling en docent. Mooi als leerlingen een stageplek krijgen aangeboden en vervolgens  aan de slag kunnen na hun opleiding. De gemeente is al een aardige , stageplaatser en werkgever voor de leerlingen. Het zou nog meer kunnen b.v. de catering aan de Antwerpseweg.
Dit is het aardige van gemeente politiek. Dichtbij de burgers. Ik zal dat gaan missen.

Afgelopen zaterdag ben ik als beoogd statenlid naar het huis van Siriz ( voorheen VBOK- huis) geweest om te praten over de toekomst van het opvanghuis voor zwangere meisjes. Hier wordt super werk geleverd. Hooggeschoolde medewerkers zorgen voor deze jonge moeders en helpen hen bij het weer integreren in de maatschappij. De vraag is  wie dit na 2012 zal betalen als de landelijke bijdrage stopt. Ondersteuning van hen is noodzakelijk. Zou de provincie een handje kunnen helpen?
Na afloop zijn verschillende campagneleden , waaronder Chris Schaapman - lijsttrekker van de Christen Unie , naar eetcafé Juuls gegaan om daar te eten.'s Middags hebben wij reclame gemaakt voor de Statenverkiezingen. Het door de stad lopen en flyers uitdelen heb ik met veel plezier gedaan. Je spreekt veel mensen die willen stemmen. Gelukkig.  Helaas zijn er ook mensen die geen enkel vertrouwen hebben in de politiek. "Luisteren die zakkenvullers wel en trouwens Gouda is ook niet alles...... " .
En dat als heel Gouda opgesierd is met rode I love ballonnen.
 Het is mijn wens dat zowel politici als burgers uitstralen dat ze van Gouda houden. Dat betekent ook dat Gouda dan positief in het nieuws komt. Dat is nodig voor de Goudse economie.
Ook vanuit de provincie zal Gouda op de kaart gezet moeten worden. Ik ga ervoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten