maandag 16 mei 2011

Gouda sterk aan de IJssel

Tot onze vreugde wordt in de maand oktober dit jaar de restauratie van Stolwijkersluis opgeleverd.  Vele partijen hebben zich ingezet om van deze doorgang naar de Krimpenerwaard een succes te maken. Wat jarenlang niet mogelijk bleek , gaat nu toch echt lukken. Dat mag in oktober wel gevierd worden. Het verstevigt de relatie van stad met het platteland. Een eerste stap om Gouda sterk aan de IJssel te maken is dan gezet.
Nu de tweede stap oftewel een havensluis bij het Tolhuis. Gouda dankt zijn bestaan als een belangrijke doorvaarthaven en de ligging van Gouda  leidde in het verleden tot veel economische bedrijvigheid. Helaas is door allerlei omstandigheden na 1953 de Haven afgesloten.
Als ambassadeur voor opening van de Zuidelijke Toegang is het begrijpelijk dat ik iedereen, het college van Gouda voorop, oproep om deze belangrijke klus te klaren. Het zal Gouda geld kosten , maar ook geld opleveren. Wat denkt u van een aantrekkelijke tocht door onze grachten richting Hollandse IJssel, oversteek naar de Stolwijkersluis en tot slot verkenning van de Krimpenerwaard.
Dat kan alleen  “Als het water weer gaat stromen ……”
Laat dit de inzet zijn voor elke Gouwenaar die een hart heeft voor haar historische waterstad !


1 opmerking:

  1. Beste Gerard, helemaal eens! Lijkt me geweldig om met mijn sloep via deze toegang Gouda in of uit te kunnen varen.

    BeantwoordenVerwijderen