donderdag 5 december 2013

BurennetwerkMeer dan 60 mensen hadden vorige week donderdag 28 november 2018  belangstelling voor het onderwerp burennetwerk. Fantastisch zo’n eerste avond in Plaswijk. Gezien de herkomst van de belangstellenden is een bijeenkomst in b.v. Gouda Oost of Goverwelle aan te raden.

Door de veranderingen in de samenleving, de terugtrekkende overheid en de verwachting dat mensen steeds meer het eigen sociale netwerk moeten aanspreken voor hulp en zorg, ontstond bij verschillende kerken en vrijwilligersorganisaties als Kwadraad en Humanitas het idee om een project te ontwikkelen dat op deze veranderingen anticipeert. Hieruit is het initiatief Burennetwerk Gouda voortgekomen.

Burennetwerk heeft als doel de drempel om hulp te vragen te verlagen. Het Burennetwerk koppelt buren aan elkaar om te helpen met eenvoudige en flexibele hulp. Ben jij ook een goede buur? Schrijf je dan in en help je buren. Doe wat je wilt, op je eigen tijd en in je eigen buurt! Maak hiervoor gebruik van de website:
of facebook https://www.facebook.com/BurennetwerkGouda


Hoe gaat dit burenwerk aan de slag?  Iemand heeft een hulpvraag en meldt deze aan een matchmaker. Deze matchmaker neemt contact op met de goede buur ( heeft zich opgegeven) en vraagt hem of haar om hulp te bieden. Na dat de klus is geklaard wordt geëvalueerd of het naar tevredenheid van beide partijen is verlopen. Het is de bedoeling dat een buurtcontactpersoon contacten houdt met de goede buren en de matchmaker en tevens zorgt voor meer PR in de buurt, zodat iedereen ervan op de hoogte is. Dat zal de onderlinge aandacht voor elkaar in de buurt vergroten. Bijzonder dat op b.v.  het Catsveld al een groep bewoners elkaar helpt bij klussen als het brengen naar de dokter, een boodschap doen of samen een wandeling maken.

Het burennetwerk gaat in januari 2014 langzaam van start! Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van het burennetwerk in de loop van 2014. De Goudse gemeenteraad mag trots zijn op zo’n initiatief.

www.youtube.com/watch?v=99lS1eEAqa8 Een filmpje over het burennetwerk te Amsterdam

 

 

b 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten