vrijdag 20 september 2013

Drie duurzame ondernemers zoeken het nieuws! 
Een opsteker voor de positie van Nederland als exporteur van kennis van duurzame energieopwekking. Petrogas, een ingenieursbureau voor de gas- en olie-industrie uit Gouda, heeft de grootste order in zijn bestaan binnengehaald.  Fantastisch dat het familiebedrijf uit Gouda aan de Hardewijkweg zo in de belangstelling is gekomen. Het gaat dan ook om een groot bedrag, een order tussen €100 mln en €200 mln. Het bedrijf gaat installaties ontwerpen en bouwen, die olie maken uit plastic afval. U begrijpt het, er moet meer plastic afval verzameld worden zodat de installaties hun werk kunnen gaan doen. Ook gemeente Gouda is trots op zo’n inventieve ondernemer.


Over plastic gesproken. Cyclus verzamelt plastic. Gouwenaars worden opgeroepen om meer hun plasticafval te verzamelen en door Cyclus te laten ophalen. ‘Voor gemeenten is het een ­lucratieve activiteit’ aldus Petrogas. Uit 1 kilo plastic maken we 1 liter olie.

Cyclus is het tweede bedrijf dat in de belangstelling is gekomen, omdat zij niet alleen Fairtrade producten serveert aan het personeel, maar ook omdat het  MVO bedrijf is. De Fairtrade werkgroep Gouda is blij met deze nieuwe aanwinst.

Over Fairtrade gesproken:  Een van de eerste bedrijven, die met Fairtrade chocolade werkte van Max Havelaar was Steenland Chocolate. Ook dat is een van oorsprong Gouds familiebedrijf te vinden aan de burgemeester van Reenensingel.  Zij geven op hun website aan dat zij niet alleen de mensen aanmoedigen Fairtrade chocolade te kopen, niet onbegrijpelijk, maar zelf ook de CO2 footprint verminderen door te investeren in energie-efficiënte apparatuur en processen. Misschien kan Petrogas wat voor hen betekenen.

Zo zijn drie bedrijven  door mij aan elkaar gekoppeld. Zou het een duurzame relatie kunnen worden?

Gouda mag trots zijn op deze bedrijven.

 

 


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten