maandag 27 mei 2013

Zet de Nieuwe Regio WATER echt op de kaart?


 

In de IJsselbode las ik een interessant stuk over de Hollandse IJsselvaart. In de stromende regen heeft Wim Knol met de Jan Salie vertegenwoordigers van de gemeenten Oudewater en Montfoort rond gevaren. Zij hebben nagedacht over de toekomst van de rivier en haar omgeving. In het bijzonder hebben zij gekeken naar het gebruik van de vaarwegen in het Groene Hart door toeristen. Suggesties als meer jachthavens, aanlegplaatsen langs de Hollandse IJssel , een sloepennetwerk oprichten e.d. werden genoemd. Bijzonder dat er een groot netwerk van vertegenwoordigers aanwezig was uit provincie Utrecht. Helaas geen gemeente Gouda of vertegenwoordigers uit de Nieuwe Regio, laat staan uit provincie Zuid-Holland. Wat loopt alles gescheiden op. Daar moet verandering in komen als we spreken over de kansen voor water in het Groene Hart.

Het aandacht schenken aan de Hollandse IJssel en haar omgeving klinkt mij als muziek in de oren. Komende zaterdag, 1 juni, staat de Hollandse IJssel ook in de belangstelling van Gouda. De drakenbootregatta gaat van voor de tweede keer van start. Verder heeft Gouda net een mooi feest bij de Stolwijkersluis achter de rug. Wat zit er nog meer in het vat de komende maanden? Ook Gouda ziet het belang van de Hollandse IJssel.  Bijzonder dat het vooral initiatieven van burgers zijn.

Als vertegenwoordiger van gemeente Gouda en ambassadeur van “Gouda sterk aan de IJssel” lijkt het me zinvol om eens met alle gemeenten aan de Hollandse IJssel te spreken. Hierbij zijn naast de vertegenwoordigers van de twee provincies ook de bestaande werkgroepen en stichtingen, die de Hollandse IJssel en haar ingeving een warm hart toe dragen van harte welkom.  In het kader van het creëren van de Nieuwe Regio moet dat mogelijk zijn. Wie van de kartrekkers van de Nieuwe Regio neemt het initiatief? Water staat toch ook hoog op jullie agenda?

Het bovenstaande biedt mogelijkheden om gezamenlijk ons in te zetten om Europese subsidie binnen te halen voor onze regio. (zie verder het rapport Hendrikx)

 

1 opmerking:

  1. Beste Gerard,
    Niemand van Gouda aanwezig?
    Jij was er toch?
    Je bedoelt wellicht van het (gemeente)bestuur? Ben van Bommel

    BeantwoordenVerwijderen