woensdag 5 december 2012

Repair café geopend!


 
Afgelopen zaterdagmorgen heeft wethouder Wendy Ruwhof om 10.00 uur het Repair Café geopend. Het initiatief werd met open armen ontvangen. In deze crisistijd komen mensen op goede ideeën. Het gaat bij het Repair Café in de eerste plaats om zuinig omgaan met de spullen en niet alles weg te gooien als het kapot is. Dus een  duidelijke actie om te consuminderen ! Een belangrijk neven doel is dat mensen met een krappe beurs niet gedwongen worden nieuwe spullen te kopen maar gebruik te maken van de helpende hand van de mensen die het Repair Café bemannen. Van  de mensen die blij zijn met de reparatie verwacht met een bijdrage. 

Op zaterdagmorgen werden met name de technische mannen aan het werk gezet om een lamp te repareren en  een verroeste tang. Iemand bracht ook een  jas ,waarvan de ritsluiting kapot was. Dankzij handige dames werd het gerepareerd. 

Op dit moment zal elke eerste zaterdagmorgen van de maand het Repair Café geopend zijn .  De eerst volgende datum is 12 januari. Het is te vinden in de Kringloopwinkel aan de Burg.van Reenensingel. (Goudse Poort)

Het zou aldus de initiatiefnemers mooi zijn als het Repair Café in een wijk haar onderkomen zou kunnen vinden.  Wie weet  wat  in 2013 mogelijk is!

3 opmerkingen:

 1. Mooi initiatief, bestaat al heel lang, alleen zonder cafe en geheel vrijwillig.
  Vaak bij buurtverenigingen en clubs te vinden.
  Spreekwoord zegt , je moet geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe KAN kopen.
  Jammer dat er nu met de recessie wel aandacht aan wordt besteed.

  Ria Jansen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat er er is, goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht.
  Ben van Bommel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat er geld voor wordt gevraagd. Juist dat kan voor mensen met een kleine beurs een drempel zijn.
  Er zijn veel meer initiatieven om met gebruikte goederen mooie dingen te doen. We hebben al jaren een kast, gemaakt van afvalhout. We hebben een schoeiing op de volkstuin, grotendeels gemaakt van hout van ons oude huisje.
  Willem Verwoerd

  BeantwoordenVerwijderen