donderdag 23 augustus 2012

Elektrisch aangedreven bus klaar voor Gouda?

 
Vorig jaar heb ik in mijn weblog reeds aandacht geschonken aan de eclectische bus te Sneek.

In onderstaand artikel wordt aangegeven dat het een project is van een student, zakenlieden en de provincie.

Voor Gouda zou het georganiseerd kunnen worden door RHID ( Kamer van Koophandel) , gemeente en provincie Zuid Holland. De student Marco Krips zal zeker een handje willen helpen. Wat denkt u van een gratis bus van de GoStores Goudse Poort en de Goudse binnenstad? Het biedt vele voordelen:

1.     Betere bereikbaarheid binnenstad
2.     Parkeren Goudse poort
3.     Extra aandacht voor duurzaamheid
4.     Samenwerking politiek en bedrijfsleven.

Ik ben benieuwd wie reageert!

Kaart


 

Satelliet

“In opdracht van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden heeft Marco Krips, student commercieel technicus aan ROC Friese Poort in Sneek, een elektrische aangedreven bus ontwikkeld. De elektriciteit wordt opgewekt door middel van zonnepanelen, die op het dak van de bus zijn bevestigd.

De duurzame bus, die vanaf begin juli gratis toeristen vervoert in Sneek, wordt donderdag gepresenteerd door Marco Krips in de centrale hal van ROC Friese Poort Sneek aan betrokkenen van het project. ,,Het is een uitdaging om een project zoals deze zelfstandig te mogen uitvoeren”, aldus Marco. Onder andere Jan Bargboer en oud-voorzitter Herbert de Vries van de Verenging van Sneeker Zakenlieden zijn aanwezig.

De Vereniging van Sneeker Zakenlieden heeft een aantal thema’s waar de komende jaren veel aandacht aan zal worden besteed, waaronder dus duurzaamheid. Naar aanleiding daarvan is een aparte stichting opgericht: “Stichting Duurzaam vervoer Sneek”. Het doel van de stichting is het generen van gastvrijheid voor toeristen en aandacht voor duurzaamheid in het algemeen. Het project wordt gesubsidieerd door de Provincie Fryslân.”
 


Terrein


45° 

 

1 opmerking:

  1. Gerarg,

    kijk even op http://www.zero-emissiebusvervoer.nl/

    BeantwoordenVerwijderen