dinsdag 3 juli 2012

In het Huis van de Stad staat de burger centraal, eromheen kan je er naar fietsen!Vorige week is met veel feestvreugde het Huis van de Stad geopend. Een schitterend modern gebouw  waar Gouda terecht trots op is. Ik heb er al met veel plezier vergaderd. Eerlijkheid gebiedt te zeggen met meer plezier in de aparte vergaderruimtes dan in de raadszaal. Daar zal men vast naar oplossingen zoeken, die binnen het budget vallen.

Nu nog de fietsen. Voor ambtenaren en raadsleden is de locatie voor fietsen erg plezierig. We kunnen bijna fietsend de stalling inrijden. Voor bezoekers en gebruikers van de NS is het andere koek. Ziet u al oudere mensen hun fietsen naar boven duwen? Het is niet alleen zwaar voor hen, de kans op een botsing is  ook groot. Het is onmogelijk om soepel tegelijkertijd een fiets naar boven te duwen en een fiets naar beneden te brengen. De NS zal snel met een oplossing moeten komen. Op zijn minst een sleuf links en rechts van de trap. Om ouderen van dienst te zijn zal een roltrap uitkomst kunnen bieden. Zou het kunnen dat de NS er op rekent dat de ouderen hun fiets in de stalling plaatsen waar ze voor moeten betalen? Het kan toch niet zijn dat de NS zegt dat als je niet naar boven kan je je fiets maar voor het Huis van de Stad moeten plaatsen. Nu al blijken veel mensen niet de moeite te nemen hun  fietsen netjes te stallen. Kom je eenmaal boven dan zie je dat de laatkomers hun fietsen niet in de rekken plaatsen maar vooraan neer zetten. Dat maakt het voor anderen weer bijna onmogelijk om hun fietsen elders te plaatsen. Hoe verder je je fiets van de toegang wil plaatsen hoe leger het is. Tja, je zal enkele meters verder moeten lopen!

Het zal toch niet zo zijn dat de NS zegt dat het een kwestie van wennen is. Vakantietijd is een mooie periode om aanpassingen te verrichten. Helaas zal dat wel een extra duitje gaan kosten .

Ik wil niet alleen blij zijn met het Huis van de Stad , maar ook met de fietsenstalling om het Huis heen.
1 opmerking:

  1. Hallo

    Hebben de politici zitten slapen toen de plannen werden gepresenteerd?

    groeten
    Leo Bontje

    BeantwoordenVerwijderen