vrijdag 18 mei 2012

De expansie van GoudaDit wordt geen weblog over de uitbreiding van de schulden van gemeente Gouda, ook niet  over uitbreiding van parkeergarages of winkelcentra. Nee hier gaat het om het toenemend aantal vrijwilligers dankzij Stichting Present.

In 2005 kende gemeente Zwolle de Stichting Present als een groeiende organisatie die op eigen wijze vrijwilligers wist te werven. Voor mij was het een uitstekend voorbeeld voor Gouda. Niet dat in Gouda geen vrijwilligers zouden zijn , maar het zou meer kunnen worden. De Stichting is in het najaar van 2006 gevraagd  om op een avond van de ChristenUnie  voorlichting  te geven. De avond resulteerde in een enthousiaste groep mensen die dit wel op touw wilden zetten. Nu dat heeft wel even geduurd , tot 2008.  Goede voorbereiding is altijd gewenst. Enkele van de enthousiastelingen zitten nu in het bestuur van Present. Mooi als je verneemt dat de Stichting in Gouda zo  bloeit. Zij hebben jl woensdag 9 mei een netwerk bijeenkomst gehouden voor college , gemeenteraadsleden , maatschappelijke organisaties en vrijwilligers.

Tijdens de netwerk bijeenkomst , mogelijk gemaakt door de Rabobank, werd duidelijk gemaakt wat Stichting Present doet. Zij wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen worden. De co√∂rdinatrice Annet  Perdijk krijgt van een organisaties te horen dat zij een dag vrijwilligerswerk willen doen. Zij gaat  dan bij  b.v. de maatschappelijke organisaties als Factor-G , Kwadraat, Savelberg  na of er hulp nodig is. Zo heb ik zelf met mijn Bijbelkring een Zorgboerderij in Vlist geholpen en een dagje uit geregeld voor deelnemers van Domino.
Het blijkt dat op deze wijze vrijwilliger-zijn positief is. Dat komt door de dankbare reactie van de organisatie of persoon die je helpt, door het feit je je zo heerlijk hebt ingespannen maar ook hebt ontspannen. Het is een uitstekend middel voor teambuilding. Het gevolg van het  vrijwilliger-zijn kan zijn dat je als vrijwilliger je blijft inzetten voor de organisatie die je hebt geholpen.

Al met al mooi werk wat ook gesteund moet worden. De gemeente is gevraagd om subsidie te geven…….  Tevens doet de Stichting een beroep op Gouwenaars om FANNOOT   te worden. Dat betekent dat je een aandeel wilt kopen om de Stichting te steunen. Voor het gemak wijs ik op de website      www.stichtingpresent.nl/gouda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten