maandag 23 april 2012

Komt Cyclus de burger meer tegemoet?

`Elke inwoner produceert jaarlijks ongeveer 520 kilo huishoudelijk afval. Daarom is het belangrijk om afval te scheiden. Dat kan o.a. met glas, papier en karton, gft, plastic, spaarlampen, klein chemisch afval en plastic. Helpt u ook mee? Zo werken we samen aan een duurzamer Gouda.` (zie www.Gouda.nl )In Gouda kan dit afval slechts ten dele in de containers gegooid worden. Denk aan papier en plastic, de rest is voor de grijze container of de milieustraat.

Van mijn fractiesecretaris kreeg ik een artikel onder ogen over recyclebedrijf Blipvert wat Gouda nog duurzamer zal maken. In provincie Noord-Holland en deels in Friesland zijn in veel plaatsen door Blipvert speciale stationnen, recyclepunten  geplaatst die het de burgers gemakkelijker maken om adapters, mobieltjes, gehoortoestellen , batterijen, spaarlampen, cd’s en dvd’s en cartridges te deponeren.

Het lijkt me een uitdaging voor Cyclus om deze recyclepunten ook in Gouda te plaatsen bij de supermarkten. Het voordeel is niet alleen dat men naar de consument toekomt, want er zullen weinig consumenten zijn die voor genoemde artikelen naar de milieustraat gaan. Ook zal de hoeveelheid ingeleverd materiaal fors toenemen. Cyclus kan hier op twee manieren winst uithalen: 1. Onkosten van het recyclepunt kan bestreden worden door het reclamebord ( b.v. van een supermarkt) 2. Met de scheiding van de artikelen valt geld te verdienen.

Voor mij moet dit een uitdaging voor Cyclus zijn en dat kunnen ze best gebruiken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten