vrijdag 6 april 2012

Gedogen van overtredingen is slecht voorbeeld.


Van diverse kanten horen wij geklaag over onze vragen om handhaving van de winkelsluitingstijden in de Rijkestraat. Geen vers brood meer op zondag......waar bemoeit die ChristenUnie zich mee.

Handhaving van afgesproken regels is nodig, vinden wij. Juist ook in de kwetsbare wijk die Oost is, moet er duidelijkheid worden geboden. De overheid stelt regels, de politie handhaaft die regels. Ouderen in de wijk dienen het voorbeeld te zijn voor jongeren.

Hoe kunnen we van jongeren respect voor de overheid verwachten als zij zien dat volwassenen een loopje nemen met de winkelsluitingstijden? En dat de overheid dit gedoogt? Dat was de zorg die wij hadden.

Hoewel de ChristenUnie voorstander is van zondagssluiting, was dat nu niet het uitgangspunt voor onze vragen. Het ging ons er om dat de bakkers tot voor kort 7 dagen per week geopend waren, terwijl ze minimaal één dag in de week gesloten moeten zijn. Als de bakkers die wettelijke mogelijkheid hadden benut en bi voorbeeld op vrijdag gesloten waren,hadden wij geen vragen gesteld.

Het gaat ons er om dat burgers zich aan regels dienen te houden en dat gedogen averechts werkt. Ook hier geldt immers dat een goed voorbeeld goed doet volgen.

1 opmerking:

  1. de bakkers zijn sinds medio maart dicht op zondag.
    Henriette

    BeantwoordenVerwijderen